KIRIKKALE / SULAKYURT - Şehit Kerim Arslan Ortaokulu

*12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü*

12 Mart Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgelerinden biri olan İstiklâl Marşı’nın kabulünün yıl dönümüdür. 12 Mart 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı şiir, İstiklâl Marşı olarak kabul edilmiştir. Okulumuzun öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen program; Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Cumhuriyet Başsavcımız ve değerli protokol üyelerimizin de katılımı ile ilçemize ait Halk Eğitim Merkezinde kutlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 7B sınıfı öğrencisi Yaren Su ÖCAL  "İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması" na katılmıştır.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığının hediyesi olan önlükler öğretmenlerimize ulaştırıldı.

Şbt

Okulumuzda "İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması" düzenlenmiştir. Ortaokul öğrencilerimizden 7B sınıfındaki Yarensu Öcal birinci olmuştur. İlkokul öğrencilerimizden 4A sınıfından Belinay Bildik birinci olmuştur.

Ock

Okulumuz 4. sınıf öğrencisi Zeynep Elibol;6. sınıf öğrencileri Hatice Yıldırım, Sevim Elibol ve Esila Kaya' nın sahneye koyduğu " Arı Vız Vız" adlı tiyatro ana sınıfımız ve ilkokul öğrencilerimiz tarafından büyük beğeni toplamıştır. Tiyatro öğrencilerimizi sosyal, psikolojik ve psikomotor becerileri yönünden geliştirirken bir taraftan da eğlendirmiştir.

Ock

Shakespeare' in dediği gibi tiyatro insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatıdır. Okulumuz tiyatro kulübü  öğrencileri "Çıfıt ve Kayıp Eşya Cumhuriyeti" adlı tiyatroyu dönem sonu sosyal etkinlik kapsamında sunmuştur.

Ock

Okulumuzda düzenlenen dönem sonu sosyal etkinlikler çerçevesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizle birlikte komedi saatinde film izlenmiştir.

Ock

Sosyal etkinlik haftası kapsamında okulumuzda ilkokullar ve ortaokullar arası bilgi yarışması düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz eğlenirken öğrenmenin tadını çıkarmış, yarışma heyecanıyla güzel vakit geçirmiştir.

Ock

Dönem sonu sosyal etkinlikler programı yetenek saatinde öğrencilerimiz taklit yaparak, şarkı söyleyerek dans ederek yeteneklerini sergilemiş ve eğlenceli vakit geçirmişlerdir.y

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı etkinlikleri kapsamında ortaokulumuzda "Gönül Çalab'ın Tahtı: Açıklamalı Yunus Emre Sözlüğü" panosu oluşturuldu.

Ara

İnsanlar arasında ırk, din,  renk,  yaş, cinsiyet ayrımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek insanın  sahip olması gereken hakların hepsine 'İnsan Hakları' deriz.  Okulumuzda 10 Aralık 'İnsan Hakları' münasebetiyle  bilgilendirici sunumlar yapıldı. Pano hazırlıkları,  şiir yazma yarışması düzenlendi.

Ara

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.  Biz de okulumuzda yerli malı haftasını eğlenceli bir şekilde kutladık.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü amacıyla Sulakyurt ilçemizde gerçekleşen fidan dikme etkinliğine okulumuzun tüm öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte katıldık. Dünyamızın nefes almasını sağlayan, bütün canlılar için büyük öneme sahip olan ağaç varlığımızı arttırmak amacıyla gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmayı hedefledik.

Kas

Oyunlar; çocukların ruhsal, fiziksel, zihinsel,sosyal ve dil becerilerine katkı sağlar. İletişim becerilerini geliştirir.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz teneffüs aralarında güzel havaları değerlendiriyorlar.

Ekm

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve koşu yarışmaları ile ilgili ödül törenimiz gerçekleştirildiKazanan öğrencilerimize İlçe Kaymakamımız ve Cumhuriyet Başsavcımız tarafından madalya ve ödülleri verildi.